Lékárna Pod Smrkem  Nové Město pod Smrkem
482 311 070, 734 422 737

Raw. Nebezpečný trend, nebo zdravá strava?

05.09.2019

S alternativními způsoby stravování se v dnešní době doslova roztrhl pytel. Stále oblíbenější se stává také raw strava. Přečtěte si, co obnáší a jaké jsou její přednosti i nevýhody.

Raw strava

Hlavní myšlenkou této stravy je přesvědčení, že vše živé v potravinách se při zahřátí nad 45 °C zničí a tepelně upravovaná strava v sobě tak nenese žádné živiny a další prospěšné látky.

Raw food neboli syrová strava je založena na konzumaci tepelně neupravovaných potravin. Jídelníček vyznavačů raw stravy se proto skládá převážně z ovoce a zeleniny, ořechů, semínek, luštěnin, obilovin, mořských řas nebo kokosového mléka. Tito lidé se snaží eliminovat tepelnou úpravu jídla, při které by byly potraviny zahřáty více než na 45 °C. Hojně však používají nakličování semínek, obilovin a luštěnin, odšťavnění ovoce a zeleniny, namáčení ořechů a semínek nebo mixování.
Hlavní myšlenkou této stravy je přesvědčení, že vše živé v potravinách se při zahřátí nad 45 °C zničí a tepelně upravovaná strava v sobě tak nenese žádné živiny a další prospěšné látky.
 

celý článek zde


« zpět